Foccacia
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin hamur işi tarifleri listesinden iyi bir seçim. Focaccia, pizza hamuruna benzeyen bir çeşit İtalyan ekmeğidir. Genellikle ana öğünlerin yanında servis edilir. Hazırsanız, evde İtalyan usulü focaccia nasıl yapılır birlikte görelim.

Foccacia Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Foccacia

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mayayı ılık suya atıp eriyinceye kadar karıştırın ve 10 dakika bekletin.
  2. Geniş bir kaseye unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp şeker, tuz, zeytinyağı ve mayayı ekleyin ve yoğurun. Üzerini örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile dikdörtgen şeklinde açın. Yağlı kağıt üzerine alın ve bıçakla 3-4 kesik oluşturun.
  4. Hamuru yağlı kağıt ile birlikte fırın tepsisine aktarın. Üzerini örterek tekrar 30 dakika dinlendirin.
  5. Zeytinyağını yumurta sarısı ile karıştırıp hamurun üzerine sürün. Zeytinin çekirdeklerini çıkartıp üzerine dizin.
  6. Taze biberiye yaprakları ve susam serpiştirip 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Zeytinli Tarifler Pide Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap