Çay Pidesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çay saatlerinde sunabileceğiniz özel bir tarifle karşınızdayız. Kıymalı pide harcı ile hazırlanan nefis çay pidesi nasıl yapılır? Gelin, birlikte görelim.

Çay Pidesi Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Kıymalı harç için

Çay Pidesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ekleyin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip orta ateşte kavurun. Tuz ve baharatları ekleyin.
  2. Ayrı bir tavada küp doğranmış biberleri kalan zeytinyağı ile soteleyin ve kıymaya ekleyin. Tereyağı, ayçiçek yağı, tuz, yumurtalar ve yoğurdu bir kapta iyice karıştırın.
  3. Biraz un ekleyin. Kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Kalan unu azar azar ve eleyerek ekleyin. Sert olmayan bir hamur elde edin.
  4. Hamuru streç folyoya sarıp hava almayacak şekilde 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar alıp merdaneyle hafif açın.
  5. Kıymalı harçtan hamurun ortasına uzunlamasına paylaştırın. Kenarlardan katlayarak pide şekli verin.
  6. Kenarlarına 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı eklenmiş yumurta sarısını sürüp susam serpiştirin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Misafir ağırlarken sunabileceğiniz klasik kıymalı pide tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Pide Tarifleri

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap