Yağ Mantısı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kayseri mantısının yeri bir başka olsa da, bu kez yağ mantısı tarifi ile karşınızdayız. Kayseri ile özdeşleşen yağ mantısı, klasik mantıdan farklı olarak kızartma usulüyle pişirilir. İç harcı kıyma ile doldurulan bu mantı, büyük porsiyonlar halinde sunulur. Pişen mantılar, yoğurt ve pul biber ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, nefis yağ mantısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak sosyete mantısı ve pelmeni tarifine de göz atın.

Yağ Mantısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme için

Kızartmak için

Üzeri için

Yağ Mantısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mayayı suyun içinde eritin. Yumurta, zeytinyağı, yoğurt ve tuzu geniş bir kasede karıştırın. Mayalı suyu ekleyin.
  2. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Üzerini nemli bir bez ile örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Kıymaya, pul biber, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun. Hamuru unlanmış tezgahta açın ve 6-7 cm’lik kareler kesin.
  4. İçlerine kıyma harcından yerleştirin. Uçlarını birleştirip kapatın.
  5. Mantıları kapatma yerleri altta kalacak şekilde kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
  6. Yoğurda sarımsak rendeleyip karıştırın. Tereyağını eritip salçayı 3 dakika kavurun.
  7. Mantıları servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağdan gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun.

Yağ Mantısı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Mantı hamurunda ılık su kullanarak, mayanın çözülme süresini kısaltabilirsiniz.
  2. Kıymalı harcı streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Böylece lezzeti daha yoğun olacaktır.
  3. Eğer kızartmak istemiyorsanız, mantı hamurunun üzerine tereyağı sürebilir, 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirebilirsiniz.
  4. Hazırladığınız yağ mantısını, pul biber, nane ve sumak ile zenginleştirmeyi unutmayın.

1 Porsiyon Yağ Mantısı Kaç Kalori?

  1. Yağ mantısının 100 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 275 kalori değerindedir.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Öğle Yemeği Kızartma Tarifleri Mantı Tarifleri MasterChef Tarifleri Hamur İşi Tarifleri İç Anadolu Yemekleri

Benzer Tarifler

Patates mantısı
Koza Mantı
Azerbaycan mantısı
Avunya Mantısı
Şeker mantı
Kıymalı kabak mantısı