Sinop Mantısı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yöresel lezzetler arasında yer alan mantı, yörelere göre farklı versiyonlarla sunulabilir. Sinop mantısını, meşhur Kayseri mantısından ayıran en önemli özellik, yapımında ceviz kullanılmasıdır. İç harcı kıyma ve soğanla doldurulan bu mantı, haşlama usulüyle pişirilir. Daha sonra servis tabağına aktarılır. Sarımsaklı yoğurt ve ceviz eşliğinde servis edilir. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı Sinop mantısı nasıl yapılır gelin birlikte görelim.

Alternatif olarak sosyete mantısı ve yağ mantısı tarifine de göz atın.

Sinop Mantısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Haşlamak için

Sosu için

Sinop Mantısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek dinlenmeye bırakın.
  2. İç harcını hazırlamak için, soğanı geniş bir kaba rendeleyin. Kıyma ve karabiber ekleyip karıştırın.
  3. Dinlenen hamuru iki bezeye ayırın. Bezelerden bir tanesini unlayarak açın ve kare parçalar kesin.
  4. Kare parçalara kıymalı harçtan yerleştirip hamurun iki çapraz köşesini içe ve dışa bükerek kapatın.
  5. Tencerenin içine çok az zeytinyağı ve tuz ekleyin. Mantı hamurunu tencerede haşlayın.
  6. Sosu için, ezdiğiniz sarımsakları yoğurda ekleyerek hafif çırpın. Pişen mantıları bir servis tabağına alın.
  7. Üzerine tereyağında kavurduğunuz cevizleri ilave edin ve yoğurtla birlikte sunuma hazırlayın.
  8. Sinop mantısını, kolay bir şekilde hazırlanan patates köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Sinop Mantısının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Mantı hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta hamurun kıvamıdır. Hamurun kıvamı tutuncaya kadar yoğurma işlemine devam edin. Topaklanmalar olursa elinizi yumruk şekline getirin ve bu bölgelere bastırın.
  2. İç harcı ilave etmeden önce soğuduğundan emin olun. Bu esnada hamuru dinlendirebilirsiniz.
  3. Dilerseniz mantıları haşlarken tavuk suyu veya et suyu kullanabilirsiniz. Bu sayede aroması artacaktır.
  4. Kaynama işleminde suyun taşmaması için, tencerenin kapağını aralık bırakacak şekilde kapatın.

1 Porsiyon Sinop Mantısı Kaç Kaloridir?

  1. Besin değerleri bakımından zengin olan Sinop mantısının bir porsiyonu, yaklaşık 175 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Mantı Tarifleri MasterChef Tarifleri Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Patates Mantısı
Koza Mantı
Azerbaycan mantısı
Avunya Mantısı
Şeker mantı
Kıymalı kabak mantısı