Saçaklı Mantı
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Balıkesir yöresi ile özdeşleştirilen saçaklı mantı, kalın hamur ve tavuk eti ile hazırlanır. Haşlanan tavuklar didiklenerek hamurun üzerine serpiştirilir. Saçaklı mantı, fırında pişirilen bir yemektir. Peki, Balıkesir usulü saçaklı mantı nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, saçaklı mantı tarifi için kolları sıvayalım.

Alternatif olarak Kayseri mantısı, hingel mantı ve boşnak mantısı tarifine göz atabilirsiniz.

Saçaklı Mantı Tarifi İçin

Malzemeler

Saçaklı Mantı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kabın içerisine un, tuz ve su ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Bu hamurun üzerini kapatarak 1 saat dinlendirin.
  3. Dinlenen hamuru 4 parçaya ayırın. Bezeleri unlanmış tezgaha alarak tek tek açın.
  4. Açtığınız hamurları uzun ve kalın şeritler halinde kesin.
  5. Şeritleri tepsiye kafes görünümü alacak şekilde dizin. (ilk kat yatay, ikinci kat dikey)
  6. Katların arasında sıvı yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  7. Pişen hamuru soğumaya bırakın. Ardından başka bir tepsinin içerisine yaydırın.
  8. Üzerine haşlanıp didiklenmiş tavukları, karabiberi ve tavuk suyu ekleyin.
  9. Bu şekilde ocağa alarak suyunu çekinceye kadar pişirin.
  10. Saçaklı mantıyı, ılık bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Mantı Tarifleri Marmara Yemekleri Tavuk Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Patates Mantısı
Koza Mantı
Azerbaycan mantısı
Avunya Mantısı
Şeker mantı
Kıymalı kabak mantısı