Pide Mantısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Farklı tatlar keşfetmek için, değişik mantı tarifleri sayfamıza göz atın.

Pide Mantısı Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

Pide Mantısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı ince kıyıp sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavurun.
  2. Kıymayı ekleyerek suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin.
  3. Daha sonra salça, tuz ve baharatları ekleyerek kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
  4. Pideleri küp küp doğrayarak önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında çok hafif kızartın.
  5. Kızarttığınız pideleri servis tabağına alın ve üzerine pişirdiğiniz salçalı kıymayı yayın.
  6. Son olarak sarmısaklı yoğurt dökün, tereyağında hafif kavrulmuş kırmızı toz biberi gezdirin. Sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Pide Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Mantı Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Patates Mantısı
Koza Mantı
Azerbaycan mantısı
Avunya Mantısı
Şeker mantı
Kıymalı kabak mantısı