Zahterli Tuzlu Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Özel gün ve kutlamalarda sunabileceğiniz kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifine de göz atın.

Zahterli Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Zahter için

Hamuru için

Zahterli Tuzlu Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zahter için susamı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Kısık ateşte kavurun. Sumak, kekik ve susamın yarısını öğütün. 
  2. Öğütülmüş karışım ve öğütülmemiş susamı bir kapta karıştırın. Kurabiye hamuru için un, tuz, zahter ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın. 
  3. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, zeytinyağı, sirke ve yoğurdu hamur yoğurma kabında karıştırın. Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. 
  4. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 1 saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kare ve yuvarlak şekillendirin. 
  5. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Kurabiye Tarifleri Kurabiye Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Portakallı anne kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye