Şeftali Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şeftali Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Kreması için

Üzeri için

Şeftali Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kremasını hazırlamak için sütü vanilya çubuğu ile birlikte hafif ısıtın. Süt kaynamaya başlayınca çubuğu içinden alın. Vanilya çekirdeklerini çıkartıp süte karıştırın. Sütü soğumaya bırakın. Bir kasede yumurta sarısı ve toz şekeri çırpın. Un ve mısır nişastasını ilave edin. Soğuyan sütü ve rendelediğiniz şeftaliyi ekleyin. Temiz bir sos tenceresine alın. Tahta kaşıkla karıştırarak kaynatın. Sos katılaşmaya başlayınca çırpıcı ile çırpıp ocaktan alın. Hamuru için gerekli olan malzemeleri bir karıştırma kabına alarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzun içinde açın ve yarım ceviz kabuklarının üzerini kaplayacak şekilde yayın. Açık tarafları alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyelerin ortalarındaki ceviz kabuklarını çıkarın ve oluşan boşluğa krema doldurun. Diğer yarısıyla birleştirip şeftali şekli verin. Sarı ve kırmızı gıda boyalarını ayrı kaselerde su ile karıştırın. Diğer bir tabağa da toz şekeri alın. Şeftali kurabiyenin yarısını sarı boyaya ve diğer yarısını kırmızı boyaya batırıp toz şekerin içinde yuvarlayın ve servis tabağına alın. Vanilya çubuğu ile şeftalinin sapını nane yaprakları ile de dallarını yapın. Birkaç saat bekletip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Çocuk Yemekleri Kurabiye Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye