Rugelach
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Rugelach Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç harcı için

Üzeri için

Rugelach

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağı, krem peynir ve kremayı mutfak robotuna alıp karıştırın. Unu ekleyip yoğurun. Alüminyum folyoya sarın ve buzdolabında 6 saat bekletin. İç harç için malzemeleri bir kasede karıştırın. Hamuru dörde bölün. Bir parçasını alın ve kalanını buzdolabında bekletin. Yağlı bir kağıda un serpin ve hamuru mümkün olduğunca ince bir yuvarlak olarak açın. 6 kalın dilime bölün. Dilimlere iç malzeyi paylaştırıp geniş ucundan başlayarak her üçgeni sivri ucuna doğru yuvarlayın. Her yuvarlağa bir ay şekli vererek kıvırın. Sivri ucu aşağıya gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamuru aynı şekilde hazırlayın. Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

*Rugelach, Musevilerin Hanuka bayramında yaptıkları bir kurabiyedir.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı anne kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye