Ravioli Kurabiye
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ravioli Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Dolgusu için

Ravioli Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alarak yoğurun. Hamur toparlanmaya başlayınca üzerini streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dolgusu için haşlanmış patatesleri iri doğrayıp geniş bir kaseye alın. Biber salçası ve beyaz peyniri ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Dinlenen hamuru iki eşit bezeye ayırın. Bezeleri unlanmış tezgah üzerine alarak yuvarlak açın. Bir tanesinin üzerine aralıklı olarak patatesli harçtan bir tatlı kaşığı kadar koyun. Diğer hamur ile üzerini kapatın ve dolgulu kısımların kenarlarına bastırarak hamurun iyice yapışmasını sağlayın. Tırtıklı bir hamur kesme çemberi ile kare parçalar kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.  Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler Tuzlu Kurabiye Tarifleri Kurabiye Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Portakallı anne kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye