Mamül
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mamül, Mersin mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. İrmik, un ve mahlep ile hazırlanan bu tatlı, 2 farklı versiyonda hazırlanabilir. İlk versiyonunda iç harcı hurma, ikincisinde ise cevizle doldurulur. Yöre halkı tarafından çok sevilen mamul, yolu Mersin'e düşenlerin mutlaka tatması gereken lezzetlerden biridir. Malzemeler hazırsa, Mersin usulü mamül tarifine geçebiliriz.

Kerebiç tatlısı ve Antakya kömbesi da mutlaka göz atın.

Mamül Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harç İçin;

Süslemek için;

Mamül

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şeker, süt ve maya bir kapta karıştırılarak 5 dakika bekletilir. 
  2. Un, kabartma tozu, mahlep, irmik bir kap içerisinde karıştırılır. 
  3. Tereyağı eritilir ve sütlü karışım ile birlikte unların olduğu kaba eklenir. 
  4. İçerisine pudra şekeri eklenerek hamur olana kadar karıştırılır. 
  5. Hurmaların çekirdekleri ayrılır ve sıcak su içerisinde yumuşayana kadar bekletilir. 
  6. Yumuşayan hurmalar yağ ile birlikte blenderdan püre olana kadar çekilir. 
  7. Hamurdan yuvarlaklar oluşturulur içlerine hurmalı harç koyulur ve mamül kabının şekli verilerek fırın tepsisine dizilir. 
  8. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir. 
  9. Ilıdığında üzerine pudra şekeri ve tarçın eklenerek servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Kurabiye Tarifleri MasterChef Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Portakallı anne kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye