Limonlu Kareler
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limonlu Kareler Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Limonlu dolgusu için

Üzeri için

Limonlu Kareler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağını bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Pudra şekeri, un ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Limonlu dolgusu için, yumurtaları ve toz şekeri şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Üzerine limon suyu ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak unu ilave edip iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız tatlınızın üzerine döküp tekrar fırına verin. Fırının ısısını 140 dereceye düşürüp yaklaşık 20 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkarın. İstediğiniz büyüklükte kesin. Üzerini pudra şeker ve nane yapraklarıyla süsleyin. Servis yapın.

Limonlu kareleri ağzı kapalı ve serin bir yerde sakladığınız takdirde bir haftaya kadar taze olarak tüketebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Tatlı Kurabiye Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kurabiye Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Simit Kurabiye
Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye