İncir Dolgulu Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İncir Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

İncir Dolgulu Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kurabiye hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin. Kuru incirleri ince olacak şekilde kıyın. Tencereye elma suyu, şeker ve inciri ekleyip orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Suyunu çekip koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine ceviz içi ve tarçını ekleyip karıştırın ve soğumasını sağlayın. Hamuru merdane yardımıyla yarım parmak kalınlığında dikdörtgen şekilde açın. Hazırladığınız dikdörtgeni dörde bölün. Her dikdörtgenin üzerine incirli harcı sürün. Her iki tarafını ortada birleştirerek hamuru kapatın. Dilediğiniz ölçülerde kesin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kurabiye Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye