Tuzlu Kiş
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kolayca hazırlanan tuzlu kiş tarifinin tabanı klasik hamurdan oluşur. Üst kısmı için de peynir ve yoğurt karışımı kullanılır. Peki, ikramlık olarak sunabileceğiniz tuzlu kiş nasıl yapılır? Sorunun cevabını öğrenmek için tarife başlayabiliriz.
Tuzlu Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

Kiş hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Tuzlu Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kiş hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabına alın. Tüm malzeme özdeşleşene kadar yoğurun.
  2. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bir saat dinlendirin. İç harcı için süzme yoğurt ve labne peynirini geniş bir kaseye alarak karıştırın.
  3. Dinlenen hamuru 6 eşit bezeye ayırıp bir merdane yardımıyla küçük tart kalıplarınızın boyutlarında açın ve yağladığınız kalıplara yerleştirin.
  4. Üzerlerine çatalla delikler açıp kabarmaması için bakliyat serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  5. Üzerindeki bakliyatları alıp iç harcından doldurun. Ortadan ikiye kestiğiniz çeri domatesle ve taze fesleğen yaprağıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Kabak, ıspanak, pırasa ve peynir ile lezzetlendirilen sebzeli kiş tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Yoğurtlu Çorba Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kiş Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Dağ Mantarlı Kiş
Semizotlu kiş
Börülceli ve sebzeli kiş
Kahvaltılık kiş
Peynirli mini kiş
Kuşkonmazlı keçi peynirli kiş