Kabaklı Kiş
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kalp sağlığına iyi gelen kabak, kemiklerin gelişmesini de destekler. Antioksidan kaynağı olduğu için, toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Gelin, diyet menülerini süsleyen kabaklı kiş nasıl yapılır görelim.

Kabaklı Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Kabaklı Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için gerekli un, tuz, tereyağı, yoğurt karıştırıp soğuk suyu ekleyip hızlı hareketlerle yoğurun. Buzdolabında 15 dakika bekletin.
  2. Hamuru unlanmış mutfak tezgahına alıp merdaneyle tart kalıbına göre açın. Kalıba yerleştirin ve taşan hamuru kenarlarından kesin. 15 dakika buzdolabında soğutun.
  3. Tencerede yağı eritin. Un ilave edin ve rengi hafif dönünceye kadar kavurun. Sürekli karıştırarak sütü ilave edin. Kısık ateşte kadar pişirin.
  4. 2 kabağı yıkayıp beşamel sosun içine rendeleyin. Tulum peynirini ekleyip karıştırın. Maydanoz ve dereotunu ince kıyarak kabağa ekleyin. Bu karışımı kalıba dökün.
  5. Kalan kabağı ince dilimleyin ve tartın üzerine dizin. Üzeri için süt ve yumurtayı bir kasede çırpın ve karışım üzerine dökün.
  6. 190 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin.
  7. Fırından çıkarmadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak sebzeli kiş tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Kabaklı Tarifler Farklı Sebze Yemekleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kiş Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Dağ Mantarlı Kiş
Semizotlu kiş
Börülceli ve sebzeli kiş
Kahvaltılık kiş
Peynirli mini kiş
Kuşkonmazlı keçi peynirli kiş