Ispanaklı Ve Pastırmalı Kiş
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ispanak ve pastırmayı hiç birlikte denediniz mi? Altın günlerinin favorisi olacak ıspanaklı ve pastırmalı kiş nasıl yapılır? Gelin, sorunun cevabı için tarife geçelim.

Ispanaklı Ve Pastırmalı Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Beşamel sos için

Üzeri için

Ispanaklı Ve Pastırmalı Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ispanağı haşlayın. Soğanı küp küp doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanağı ve ince dilimlenmiş pastırmayı ilave edip karıştırın.
  2. Tuz, karabiber ekleyin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanak karışımını ekleyip karıştırın.
  3. Karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin. 2-3 dakika sonra ocaktan alarak ılınmaya bırakın. Hamur için gerekli malzemeleri yoğurarak karıştırın.
  4. Unlanmış tezgahta merdane yardımıyla hamuru çok inceltmeden açın. 26 cm çapında kelepçeli kalıba, hamurun kenarlarını yukarı doğru kaldırarak yerleştirin.
  5. Üzerine ıspanaklı karışımı dökün. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
  6. Kenarlarda yüksekte kalan hamuru, karışımın üzerine doğru bastırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Et ve şarküteri ürünleri kullanmak istemiyorsanız, bol malzemeli sebzeli kiş tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Şarküteri Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kiş Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Dağ Mantarlı Kiş
Semizotlu kiş
Börülceli ve sebzeli kiş
Kahvaltılık kiş
Peynirli mini kiş
Kuşkonmazlı keçi peynirli kiş