Sodalı Ekmek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İrlanda mutfağının özel lezzetleri arasında yer alan sodalı ekmek, özellikle Kuzey Amerika'da sık sık tüketilmektedir. Sodalı ekmeğin ana malzemesi, ekmeğe kabarıklık veren karbonattır. Ülkemizde Kırklareli ve çevresinde tüketilen sodalı ekmek, farklı versiyonlarıyla da sunulabilir. Malzemeleriniz hazırsa, sodalı ekmek nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak kabaklı ekmek, mayasız ekmek ve puf ekmeği tarifine de göz atın.

Sodalı Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Sodalı Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak fırını 175 dereceye ayarlayın ve pişirme kalıbını tereyağı ile yağlayın.
  2. Bir kabın içerisine un, şeker, kabartma tozu, kuru üzüm, kimyon ve karbonat ekleyerek karıştırın.
  3. Farklı bir kabın içerisinde yumurta, ekşi krema ve ayranı karıştırın.
  4. Unlu karışımı yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyerek hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
  5. Hazırladığınız hamuru, istediğiniz şekilde pişirme kalıbına yerleştirin.
  6. Hamurun üzerine bıçak yardımıyla çizikler atın.
  7. Ekmeği, yaklaşık 1 saat 15 dakika boyunca fırında pişirin. Ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sodalı Ekmek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirebilirsiniz.
  2. Her fırının pişirme süresi farklıdır. Bu yüzden pişirme esnasında mutlaka ekmeğinizi kontrol edin.
  3. Küçük porsiyonlar için hamuru 3-4 bezeye ayırarak da pişirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri MasterChef Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği