Kakuleli Bulgurlu Ekmek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kakulenin lezzet kattığı enfes bir ekmek tarifi gelsin mi? Kakule tohumu, buğday unu ve ince bulgur ile hazırlanan bu ekmeği, sabah kahvaltılarında ve yemeklerin yanında afiyetle yiyebilirsiniz. Denemek isteyenler için kakuleli bulgurlu ekmek tarifine geçebiliriz.

Bayatlamayan ekmek ve tavada sütlü ekmek tarifini de deneyebilirsiniz.

Kakuleli Bulgurlu Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Kakuleli Bulgurlu Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kakule tohumunu 3 bardak sıcak suda 20 dakika bekleterek demleyin. Daha sonra suyunu süzün. İnce bulguru yayvan ve çukur bir tepsiye aktarın. Üzerine 2 bardak kakuleli ılık suyu döküp bulguru ıslatın.
  2. Margarini eritip soğanı ilave ederek yumuşayana kadar kavurun. Bulgurun üzerine kavurduğunuz soğanı, unu, tuzu, kalan suyu ve naneyi ekleyip yoğurun. 
  3. Hamuru yağlanmış bir tepsiye, en fazla 2 cm kalınlığında olacak şekilde, elinizle bastırıp düzelterek yayın.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında, 35-40 dakika pişirin. Fırından alın ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Ekmek Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği