Glutensiz Pankek
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuba Kayan Tapan'dan gluten intoleransı olanlara özel nefis bir pankek tarifi ile karşınızdayız. Glutensiz un ile hazırlanan bu pankeki, çikolata ve mevsim meyveleri ile süsleyerek kahvaltıda tüketebilirsiniz. Kalori değeri düşük olduğu için, diyet listelerine de ekleyebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, glutensiz pankek tarifi için detaylara geçebiliriz.

Glutensiz bal kabaklı makarna ve glutensiz ekmek tarifine de göz atın.

Glutensiz Pankek Tarifi İçin

Malzemeler

Glutensiz Pankek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yulafı blenderdan geçirin ve elde ettiğiniz unun içerisine glutensiz un, tarçın, kabartma tozu ve tuz ekleyip homojen bir karışım elde edin.
  2. Ayrı bir kabın içine, süt, yumurta, muz ve vanilya özü ekleyip blenderdan geçirin.
  3. Elde ettiğiniz sıvı ve un karışımını karıştırın. Hafifçe yağladığınız tavanıza birer kepçe bırakarak pişirin.
  4. Pişirirken üzerine damla çikolata taneleri de ekleyebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Glutensiz un yerine doğal olarak gluten içermeyen bir un türü kullanabilirsiniz. (Siyez unu, karabuğday unu v.b)
  • Kullandığınız yulafın glutensiz üretim olduğuna dikkat edin. 
  • Şeker kullanmak yerine bal ya da hurma kullanabilirsiniz. 
  • Pankekleri sıcak tavada, orta ateşte pişirin. 
  • Damak tadınıza göre baharat olarak toz zencefil kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Yulaflı Tarifler Glutensiz Tarifler Kahvaltılık Tarifler Pankek Tarifleri

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna