Yufka Böreği
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yufka Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Islatmak için

Üzeri için

Yufka Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harcı için kıymayı geniş bir kaseye alın. Tuz, karabiber, kimyon ve rendelediğiniz soğan, tuz ve baharatları ilave edip yoğurun.
  2. Yufkaları ortadan ikiye kesin ve üzerlerine ayrı bir kasede çırptığınız süt, yoğurt ve Ayçiçek yağı karışımını sürün.
  3. Kenarını biraz içe kıvırıp, başlangıç tarafına uzunlamasına kıymalı harçtan yayın. Rulo şeklinde sarın.
  4. Yufkaları 2 cm kalınlığında kesin ve tepsiye dizin. Üzerine yağ karışımdan sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  5. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Nane ve kırmızı pul biberi ilave edip ocaktan alın.
  6. Böreği bir servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurt ve baharatlı tereyağını gezdirip sıcak servis yapın.

Yufka Böreği Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  1. Tepside yufka böreği hazırlarken, daha leziz ve kıvamında olmasını istiyorsanız; böreği hazırlayıp pişirmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletin. 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek