Yalancı El Açması Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yalancı El Açması Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

İçi için:

Üzeri için:

Yalancı El Açması Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İçi için ıspanakları iyice yıkadıktan sonra süzgece alıp suyunu süzün, ince ince doğrayın. Soğanı sıvı yağda 1-2 dakika soteleyin. Soğanların üzerine de ince ince doğradığınız ıspanakları, tuzu, karabiberi ve pul biberi ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Sosu için bir kaseye tereyağını ve sıvı yağı koyup karıştırın. 1 yufkayı tezgaha serin ve yufkanın her yerine önce sosu sürüp sonra da eşit şekilde un serpin (Unu çay süzgeci kullanarak yufkanın üzerine eleyerek serpiştirebilirsiniz).
  3. Yufkanın her yerine ıspanaklı harçtan koyun. Ardından rulo şeklinde sarıp içe doğru kıvırarak gül şekli verin. Yağladığınız fırın tepsisinin tam ortasına hazırladığınız yufkayı yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak gül şekli verdiğiniz yufkanın etrafına dolayın. Böreğin üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek