Süt Böreği
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bayburt yöresi ile özdeşleşmiş nefis süt böreği, hamur ve şerbet ile hazırlanır. Hamurların arasına fındık ve tereyağı eklenir. Şerbet yapımında ise su yerine süt kullanılır. Malzemeler hazırsa, süt böreği tarifi için detaylara geçebiliriz. 

Patatesli gül böreği ve çökelek böreği tarifine de göz atın.

Süt Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Süt şerbeti için

Arasına ve üzerine

Açmak için

Süt Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi bir yoğurma kabına alarak kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.
  2. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve üzerini temiz bir bez ile örterek 15-20 dakika dinlendirin.
  3. Bezeleri tek tek un ve nişasta karışımı ile açın. Açılan bezelerin üzerlerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürüp 3 tanesini üst üste koyun.
  4. Üçlü halde açarak yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine fındık serpin ve hafif tereyağı gezdirin. Aynı şekilde diğer hamur katlarını da hazırlayın.
  5. İster bıçak yardımıyla eşit büyüklükte karelere, isterseniz de çember kurabiye kalıbıyla veya bardak yardımı ile daireler kesin.
  6. Üzerine bol tereyağı döküp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirip fırından alın. 
  7. Bir tencerede süt ve şekeri kaynatın. Börek fırından çıktıktan sonra böreğin üzerine dökün. Ilındıktan sonra servis edin.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek