Şipşak Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şipşak Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Şipşak Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir kapta erittiğiniz tereyağı, süt, maden suyu ve yumurtaları iyice karıştırın. Tuz, kırmızı pul biber ve yarım muskat rendesini ilave edin. Yufkaları elinizle kopararak ufak parçalara ayırın ve bu yufka parçalarını da sıvı karışıma ekleyin.
  2. Beyaz peyniri ufalayarak ekleyin. Yufkaların sıvı karışımı iyice çekmelerini sağlayın. İnce doğradığınız taze soğanları ilave edip karıştırın.
  3. Harcı yağladığınız fırın kabınıza aktarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Peynirli Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek