Semizotlu Muska Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Semizotlu Muska Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Semizotlu Muska Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun. Semizotunu bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün. İnce doğrayıp, kavurduğunuz soğana ilave ederek bir 1-2 dakika kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.Beyaz peyniri ufalayıp kırmızı pul biberle harmanlayın ve ılınan radikaya ilave edin. Yufkaları tek tek rulo yapın ve 10 cm aralıklarla kesin. Her bir parçayı açın ve malzemeden uç kısımlarına paylaştırın. Sağa ve sola doğru katlayarak üçgen şekilde sarın. Uç kısımlarını yumurtanın akı veya su ile yapıştırın. Kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek