Pırasalı Ve Cevizli Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pırasalı Ve Cevizli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Pırasalı Ve Cevizli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pırasaları kıyın ve beyaz peynir, yumurta ve cevizle karıştırın. Unu çukur bir kaba eleyin. Süt, tuz ve mayayı ekleyip yoğurun. Hamuru sekiz bezeye bölün. Bezeleri oklavayla 30 cm çapında açın. Üzerine ayçiçeği yağı sürüp bir miktar iç harçtan serpin. Yufkayı kare olacak şekilde katlayın. Kare şekline getirdiğiniz yufkanın bir köşesini alta doğru katlayın. Kıvırdığınız köşenin iki yanındaki köşeleri de üste doğru katlayarak birleştirin ve bir üçgen elde edin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin. Üzerlerine ayçiçek yağı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirip ılık olarak servis yapın.

Misafirler ağırlarken sunabileceğiniz nefis cevizli börek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Pırasalı Tarifler Kahvaltılık Tarifler Kuruyemişli Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek