Peynirli Ve Sucuklu Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Peynirli Ve Sucuklu Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Peynirli Ve Sucuklu Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, şeker, tuz ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Su, süt, yağ, yoğurt ve sirkeyi ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvam için gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örtüp 1 saat mayalandırın. Sucuğu küp şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Biberlerle sucukları ekleyip 2 dakika soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyip soğumaya bırakın. Hamurun yarısını yağlı kağıt serili fırın kabına yayın. Sucuklu karışım ve rendelenmiş kaşar peynirini üzerine yayın. Hamurun diğer yarısını da açıp üzerine kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpiştirin. 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek