Peynirli Tepsi Böreği
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Peynirli Tepsi Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç malzeme için

Hamuru açmak için

Üzeri için

Peynirli Tepsi Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri...

İç malzeme için maydanozu temizleyip doğrayın.Peynir ve maydanozu çukur bir kapta karıştırın.

Hamur için, su, tuz, sirke ve yumurtaları bir kaba alıp karıştırın. Elenmiş unu azar azar yedirerek ekleyip pütürsüz bir hamur yoğurun.Üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.

Hamuru 10 eşit bezeye ayırın. 5 bezeyi üzerlerine nişastalı un serperek oklava ile tek tek tepsi büyüklüğünde açın. Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Açtığınız hamurların aralarını iki çorba kaşığı yağ sürerek 40 santimlik yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine üst üste yerleştirin.

Üzerine peynirli harcı yayın. Kalan beş bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp tepsideki harcın üzerine üst üste yerleştirin.

Kalan yağı iki kaşık yoğurtla karıştırıp hamurun üzerine sürün. 10 dakika önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırının alt rafında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir tat için, ıspanaklı tepsi böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Vejetaryen Yemekleri Yöresel Tarifler Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek