Peynirli Mihrap Böreği
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Peynirli Mihrap Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Peynirli Mihrap Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Maydanozu temizleyip ince kıyın. Beyaz peyniri çatalla ezip yumurtaları ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra kıyılmış maydanozu ekleyin. Diğer iki yumurtayı bir kaseye kırıp çırpın. Et suyunu ekleyip tekrar çırpın. İlk yufkanın üzerine çırpılmış yumurtayı sürün. Yufkayı ikiye katlayın. Uzun kısmına peynirli harcın yarısını yayıp rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufkayı da aynı şekilde kalan malzemeyle hazırlayıp tepsiye alın. Tereyağını eritip rulo yufkaların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek