Peynirli Kat Kat Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Börek tarifleri içerisinde sık sık yer verilen beyaz peynir, kalsiyum bakımından oldukça zengin bir besindir. Kemik ve kas gelişimine destek olan bu besin, özellikle kahvaltı sofralarında ve hamur işi tariflerde kullanılır. Listedeki malzemeler hazırsa, susam ve çörek otu ile tatlandırılmış peynirli kat kat börek tarifine geçebiliriz.

Dilerseniz, pratikliği ile bilinen tava böreğini de deneyebilirsiniz.

Peynirli Kat Kat Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Peynirli Kat Kat Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu eleyip ortasını havuz gibi açın. Ortasına yoğurt, maden suyu, 3 kaşık ayçiçek yağı ve tuz ilave edin. Bir bardaktan az su ile yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru 8 bezeye ayırın. Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açın. Aralarına eritilmiş tereyağı sürüp 4'lü olarak ayırın. 20 dakika buzdolabında bekletin. İlk parçayı tepsi büyüklüğünde açarak tepsiye yayın. İnce kıyılmış maydanoz, peynir ve yumurta karışımını üzerine yayın. Diğer hamuru da açarak üzerine kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek