Petuliça
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Petuliça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Petuliça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Krep hamuru için un, yumurta, su ve tuzu derin bir kaba alıp mikserle çırpın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı zeytinyağı ile yağlayın. Yağ ısındıktan sonra krep hamurundan bir kepçe döküp çift taraflı pişirin. Bu şekilde 4 krep hamuru hazırlayın. Peynirli iç harcı için tereyağını oda ısısında yumuşatın. Kalan malzemeleri ilave edip iyice karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın. Kreplerden birini tepsiye serin. Peynirli iç malzemenin üçte birini yayın. Malzemeler bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayıp dilimlere ayırın. Üzerini tereyağı ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Peynirli Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek