Pazılı Gül Böreği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pazı ile hazırlanan gül böreği isteğe göre hazır yufka veya hamur ile pişirilir. İsmini şeklinden alan bu börek, genellikle kıyma veya patates ile hazırlanır. Gelin, pazılı gül böreği nasıl yapılır birlikte görelim.

Çok sevilen klasik gül böreği tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Pazılı Gül Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzeme

Pazılı Gül Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pazıları yıkayıp saplarını kesin. Kaynar suda 5-6 dakika haşlayıp süzün. Suyunu sıkıp doğrayın. Soğanı temizleyip küçük küçük doğrayın.
  2. Sıvı yağı bir tavada ısıtıp soğanı pembeleştirin. Doğranmış pazı, toz şeker, tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika kadar kavurun.
  3. Yufkaları sigara böreği yapar gibi her birini artı şeklinde keserek 4’er üçgen parça elde edin. Toplam 16 parça üçgen yufka hazırlayın.
  4. Margarini eritip ılıtın. Süt, yoğurt, eritilmiş margarin  ve 2 yumurtayı çırpın. 8 yufkanın üzerine karışımdan sürüp diğer 8 yufkayı üzerlerine kapatın.
  5. Yumurta fırçası ile yufkaların üzerine tekrar karışımdan sürüp pazılı içten 2-3 kaşık kadar koyun. Rulo yaparak sıkıca sarıp gül şeklinde kıvırın.
  6. Börekleri, yağlanmış fırın tepsisine dizip kalan karışımdan üzerlerine sürün ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek