Pazılı Açma Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pazılı Açma Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Pazılı Açma Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamur için gerekli olan bütün malzemeleri bir yoğurma kabına alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Soğanı yemeklik doğrayın. Pazıları iri doğrayıp tuzla hafifçe ovun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir parçasını beşe, diğer parçasını ise on parçaya bölün. İlk beş parçayı aralarını yağlayarak üst üste yerleştirin. Beşinci katı yerleştirdikten sonra pazılı soğanlı harçtan ekleyin. Diğer on parça için de aynı işlemi uyguladıktan sonra harcın üzerini kapatın. Hamuru orta boy tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine kalan yağlı karışımdan sürerek önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek