Patlıcanlı Ve Safranlı Rulo Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı Ve Safranlı Rulo Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcanlı Ve Safranlı Rulo Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanı soyup küp küp doğrayın. Acısını çıkarmak için 10 dakika tuzlu suda bekletip süzün ve kağıt havlu ile kurulayın.
  2. Domatesi soyup küçük küçük doğrayın. Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. 
  3. Margarini tavada eritip soğan ve sarımsağı kavurun. Patlıcan ve domatesi ekleyip 15 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
  4. Ateşten alıp bir tutam tuz serpin ve ılınmaya bırakın.
  5. Maydanozu kıyın. Kaşar peynirinin yarısı, lor peyniri, maydanoz ve yumurtayı bir kapta karıştırın. Patlıcanlı karışımı ilave edip harmanlayın.
  6. Yumurtalı hamura safranı ekleyip tekrar yoğurun. Merdane ile dikdörtgen şeklinde açarak hamuru inceltin.
  7. Üzerine patlıcanlı karışımı yayın. Rulo şeklinde sarıp alüminyum folyo ile kapatın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
  8. Rulo böreği bir parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  9. Üzerine süt kremasını gezdirerek döküp kalan kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Patlıcanlı Tarifler Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek