Patatesli Velibaht
Patatesli velibaht
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fotoğraf: Sezer Yalçınkaya

Tarif ve Yapım: Lezzet MutfakStudio

Patatesli Velibaht Tarifi İçin

Malzemeler

İçi için:

Üzeri için:

Patatesli Velibaht

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Haşladığınız patatesleri küçük bir kasede ezerek, üzerine tuz ve peynirleri ekleyip karıştırın. Ayrı yerde büyük bir karıştırma kabına mayayı, şekeri, ılık sütü ve suyu koyup karıştırın. Ardından tuz ve azar azar un koyup yoğurun (Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmelisiniz). Üzerini kapatıp sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin ve mayalanan hamuru 10 eşit parçaya bölün. Hepsini unlanmış tezgahta çay tabağı büyüklüğünde açın.
  2. Üzerlerine 1 yemek kaşığına yakın hazırladığınız patatesli iç harçtan koyun. Hamuru ortada büzüştürerek kapatın ve ters çevirerek üzerini unlayın, merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Kurumaması için üzerlerini temiz bir bezle örtün. Son olarak açtığınız hamuru yağsız teflon veya seramik bir tavada orta ateşte pişirin. Ters çevirip pişen tarafa tereyağı sürün. Diğer yüzü de pişince tabağa ters çevirip diğer yüzünü de yağlayın. Rulo şeklinde sararak sıcak şekilde servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Yöresel Tarifler Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kolay Kırpık Börek
Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek
Bohça Böreği
El Açması Kıymalı Börek
Parmak Börek
Tiropita