Patatesli Ve Tulum Peynirli Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Ve Tulum Peynirli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Patatesli Ve Tulum Peynirli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını derin bir kapta elinizle yoğurun. Süt, tuz ve unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Gerekirse un ve süt ilavesi yaparak yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın.
  2. Üzerine nemli bir bez örterek buzdolabında 1 gece bekletin. İç harcı için patatesleri haşlayın. Peyniri küçük parçalara bölüp patatesle harmanlayın.
  3. İnce kıydığınız maydanozları, tuz ve karabiberi ekleyin. Hamuru 7 eşit parçaya bölün. Bir bezeyi ayırın.
  4. Diğer bezelerin üzerine un serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Üçerli olarak aralarını tereyağı ile yağlayarak üst üste yerleştirin.
  5. İlk yufka grubuna yuvarlak fırın kabının büyüklüğünde açın. Yağladığınız tepsiye yerleştirin. Harcı üzerine yayın. Kalan diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp harcın üzerine kapatın.
  6. Ayırdığınız bezeden çubuklar yapıp böreğin üzerini şekillendirin. Yumurta sarısı sürüp kekik, fesleğen serpin.
  7. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınınca dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek