Patatesli Ve Taze Soğanlı Rulo Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Ve Taze Soğanlı Rulo Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Patatesli Ve Taze Soğanlı Rulo Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Patatesleri yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin.
  2. 2 kaşık margarini tavada eritin. Taze soğan, 1 tutam tuz ve karabiberi ekleyip hafifçe kavurun. Ateşten alıp patates püresini ilave edin ve karıştırın. 
  3. Hamuru merdane ile dikdörtgen şeklinde açarak inceltin. Üzerine patatesli karışımı yayın.
  4. Kaşar peynirinin yarısını serpip rulo şeklinde sarın. Alüminyum folyo ile sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
  5. Hamuru bir parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  6. Kalan margarini eritip hamurun üzerine gezdirerek dökün. Kalan kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Patatesli Tarifler Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek