Patatesli Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzet yemek tarifleri listenize bu muhteşem hamurişlerini eklemeyi unutmayın. Patatesli börek çay saatlerinin vagzeçilmez lezzetlerinden biridir. Sizler için nasıl yapılır anlattık. İşte, malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detaylar aşağıda:

Patatesli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme için

Patatesli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyup rendeleyin. 
  2. Rendelenmiş beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve yumurtanın akını karıştırın. 
  3. Elediğiniz unu geniş bir kaba alıp ortasını açın. Yoğurt, ayçiçeği yağı, karbonat, tuz, yumurtaları ilave edip hamuru yoğurun. 
  4. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir parçasını yağladığınız fırın tepsisine elinizle bastırarak yayın. Üzerine hazırladığınız patatesli harcı yerleştirin.
  5. Diğer hamuru yayıp, üzerine yumurta sarısı sürün. 
  6. Bol miktarda çörek otu ve susam serpip, 170 dereceye ayarladığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.
  Püf Noktası
  • Kullanılan tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
  • Unu eklerken kontrollü olun. Kullanılan bardak ölçüsü ve unun kalitesi, su çekme oranı farklılık gösterebilir. Börek hamuru, kulak memesinden daha yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olmalıdır.
  • Hamurun kıvamı için bir parça alın ve esnettiğinizde kopuyorsa henüz doğru kıvama ulaşmamışsınızdır.  Biraz daha yoğurmalısınız.
  • Börekte kullanılacak iç harcı damak zevkinize göre sevdiğiniz malzemelerle hazırlayabilirsiniz.
  • Hamura istediğiniz şekli verdikten sonra bir süre daha tepside mayalanması için bekletin.
  • Hamur işlerini önceden ısıtılmış sıcak fırında pişirin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek