Pastırmalı Kadayıf Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pastırmalı Kadayıf Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Pastırmalı Kadayıf Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yaş kadayıfı yayvan bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağı dökün ve tel tel açın.
  2. Kadayıfın yarısını ısıya dayanıklı cam bir kabın tabanına yayın. Üzerine kaşar peynirinin yarısını yayın.
  3. Peynirin üzerine sırasıyla pastırma, ince doğradığınız domates ve sivri biberi ilave edin.
  4. Üzerine kalan kaşar peynirini serpin ve kalan kadayıf ile üzerini kapatın. Böreğin üzerine elinizle bastırın.
  5. Üzeri için süt ve yumurtayı bir kasede çırpıp böreğin üzerine gezdirin. Böreğin üzerini streç filme sarıp buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
  6. Dinlenen böreği kare dilimleyip üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kahvaltılık Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek