Milföylü Girit Usulü Çullama
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Milföylü Girit Usulü Çullama Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç malzeme

Üzeri için

Milföylü Girit Usulü Çullama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin börek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Tavuk eti ve ciğerleri küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada eritip ciğerleri kavurun. Tavuk suyu,  pirinç, tuz ve karabiberi ekleyip tavanın kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin. Tavuk eti, kuru üzüm, ceviz, karanfil, kimyon ve muskatı ekleyip karıştırın. 2 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Milföyleri un serpilmiş zemine alıp merdane ile inceltin. 6 kare milföyü fırına dayanıklı cam kabın dibine yayın. Üzerine tavuklu harcı ilave edip kalan milföylerle kapatın.

Yumurta ve 2 kaşık sıvıyağı bir kasede karıştırıp milföylerin üzerlerine fırça ile sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek