Mevlana Böreği / Konya
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mevlana Böreği / Konya Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Arası için

Mevlana Böreği / Konya

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını bir sos tenceresine alarak eritin. Un, yoğurt, karbonat, yumurta ve tuzu geniş bir kaba alın ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp üzerini nemli bir bezle örtün ve 10-15 dakika dinlendirin.
  2. Dinlenen bezeleri 15 cm. çapında açın. Aralarını erittiğiniz tereyağı ile yağlayarak üçer üçer üst üste koyun ve donmasını bekleyin. Bütün bezelere aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız üçlü yufkayı incecik açın ve her tarafını eritilmiş tereyağ ile yağlayarak bohça şeklinde kapatın.
  3. İç harcı için gerekli olan bütün malzemeyi geniş bir kasede karıştırın. Elde edilen kareyi dört parçaya bölerek ortalarına iç harçtan koyun ve muska şeklinde kapatın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tekrar eritilmiş tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak ya da ılık servis edin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler Kahvaltılık Tarifler Konya Mutfağı Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek