Mantarlı Rulo Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Rulo Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

İç malzeme:

Mantarlı Rulo Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri soyup tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp çatalla ezerek püre haline getirin.
  2. Un, yumurta, tuz ve karabiber ilave edin ve yoğurup katı bir hamur haline getirin.
  3. Kremayı limon suyu ile karıştırın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Soğanları soyup küçük doğrayın.
  4. 40 gr margarini tencerede eritip soğanı kavurun. Mantar, tuz ve karabiberi ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
  5. Patates hamurunu 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdane ile 18 cm çapında açıp üzerine limonlu krema sürün.
  6. Mantarlı içi paylaştırıp iki kenarını içe doğru katlayın ve sigara böreği şeklinde sarın. Malzemeler bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
  7. Fırın tepsisini sıvıyağla yağlayıp hazırladığınız mantarlı sarma börekleri dizin. Kalan margarini küçük küçük doğrayıp böreklerin üzerine serpiştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Servis tabağına alıp 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Mantarlı Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek