Kuşkonmazlı Ve Mantarlı Yufkalar
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuşkonmazlı Ve Mantarlı Yufkalar Tarifi İçin

Malzemeler

Kuşkonmazlı Ve Mantarlı Yufkalar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 190 dereceye ayarlayın. 12 muffin kalıbının içine fırçayla yağ sürün. Süt ve unu tavada karıştırıp çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak 3 dakika pişirin. Ocaktan alıp rendelenmiş kaşar peyniri ve karabiberi ilave edin. Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. Soğanı kıyın. Soğan, mantar ve tuzu tavaya alıp mantarlar suyunu bırakana kadar 3-5 dakika pişirin. Ardından kuşkonmazı ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Her muffin kalıbının içine ikişer parça yufka yerleştirin. Lor peyniri ve pesto sosunu bir kasede karıştırın. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın. Kalan tüm malzemeyi kalıpların içine ekleyin. Üzerlerine hafifçe zeytinyağı gezdirin. Sıcak fırında 20 dakika pişirin. Kalıpların içinde 5 dakika beklettikten sonra kalıplardan çıkarıp sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Börek Tarifleri Atıştırmalık Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek