Konya'nın Hatçana Böreği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Konya'nın Hatçana Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Ayrıca:

İç harcı için:

Kızartmak için:

Konya'nın Hatçana Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kabın içine un ve tuzu koyup karıştırın. Azar azar su ilave edip yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamında ve çok hafif elinize yapışan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
  2. İç malzemesi için soğanları çok ince yemeklik doğrayıp derin bir kabın içine aktarın. Üzerine rendelenmiş peynir, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp hafif unlu tezgahta açabildiğiniz kadar ince yufkalar açın. Açtığınız yufkanın her bir ucunu hamurun ortasında toplayıp, kare bir şekil verin. Kare yufkayı 4’e bölün. Her bir parçanın üzerine peynirli harçtan koyup üçgen şeklinde ya da zarf şeklinde kare kapatın. Kenarlarını parmakla bastırıp yapıştırın.
  3. Geniş bir tavaya yağı koyup kızdırın. Börekleri önlü arkalı kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağını çektirin. Bir servis tabağına alarak sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Kızartma Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Öğle Yemeği Konya Mutfağı Yemekleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek