Kıymalı Ve Cevizli Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kıyma ve cevizi hiç bir arada denemiş miydiniz? Kahvaltı sofralarında ve çay molalarında hazırlayabileceğiniz nefis bir önerimiz var. Ana malzemeleri kıyma, bulgur, ceviz ve yufka olan bu böreğin tadına bir kez baktıktan sonra, bir daha vazgeçemeyeceksiniz. Malzemeleri hazır ettiyseniz, kıymalı ve cevizli börek yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Kıyma kullanmak istemeyenler için, yalnızca cevizli harç ile doldurulan pratik cevizli börek tarifini de buraya bırakıyoruz. Daha fazlası için börek tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Kıymalı Ve Cevizli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kızartmak için

Kıymalı Ve Cevizli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bulguru bir kaseye alıp üzerine tuz ve 1 çay bardağı sıcak su ekleyip karıştırın. Kapak kapatıp 20 dakika bekletin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp kıyma ve zeytinyağı ile birlikte tavaya alarak kavurun.
  2. Bulgur, tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve ceviz içini ekleyip ocaktan alın. Yufkaları tezgaha serip altı eşit üçgen parçaya kesin.
  3. Her bir parçanın geniş tarafına kıymalı harçtan ekleyip sıkıca rulo şeklinde sarın. Yumurtayı bir kasede çırpın ve her bir ruloyu önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Et Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek