Kıymalı Börek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Leziz mi leziz bir kıymalı böreğe kim hayır diyebilir ki? Nefis iç harcı ve çıtır hamuru ile sofraların baş tacı olacak bir tarifimiz var. Çay saatlerinde, misafir ağırlarken veya kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz kıymalı böreği yaklaşık 30-35 dakika da hazırlayabilirsiniz. Peki, pastane usulü kıymalı börek nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, evde kıymalı börek yapımı için tarife geçelim.

Alternatif olarak el açması ıspanaklı börek ve hellim böreği tarifini de deneyebilirsiniz. 

Kıymalı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Açmak için

Kenarları için

Kıymalı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harcını hazırlamak için kıymayı yemeklik doğradığınız soğanla birlikte zeytinyağında kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  2. Çukur bir kapta yumurta, Ayçiçek yağı, süt, yoğurt ve tuzu çırpma teli ile iyice çırpın. Unu ilave edip yoğurun.
  3. Hamuru 20 bezeye ayırın ve her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek 10 yufkayı üst üste yerleştirerek iki grup yapın.
  4. İki grubu da aralarına yağ sürerek açabildiğiniz kadar ince açın. Yufkaları ikiye bölün. Harcı yufkaların kenar kısımlarına paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
  5. Uç kısımlarını yumurta akıyla yapıştırın. Ruloları dört eşit parçaya kesip yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin.
  6. Üzerlerine tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Davet Yemekleri Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek