Kıymalı Açma Börek
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pastane usulü açma tarifine de göz atın.

Kıymalı Açma Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamur için

Hamuru açmak için

Kıymalı iç malzeme

Kıymalı Açma Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un ve kabartma tozunu eleyip harmanlayın. Yumurta, ayçiçeği yağı, su, yoğurt, tuz ve sirkeyi karıştırın. Unlu karışımdan ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.
  2. Soğanı soyup kıyın. Havuçları rendeleyin. Kıymayı kavurup soğan ve havucu ekleyin. Dolmalık fıstık, kuşüzümü, kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatı ilave edin. 
  3. 5 dakika daha kavurun. Üç çorba kaşığı un ve buğday nişastasını harmanlayın. 100 gr tereyağını eritin.
  4. Hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Üzerlerine nişastalı un serperek oklavayla 35-40 santim çapında açın. Fırın tepsisini yağlayın. 
  5. Açtığınız üç yufkayı aralarına eritilip ılınmış tereyağından sürerek tepsiye alın. Üzerine kıymalı iç malzemenin üçte birini yayın.
  6. Kalan yufkalarıda aynı şekilde hazırlayın. Dışa sarkan yufkaların kenarlarını içe doğru kıvırarak toparlayın. Kalan tereyağını eritip yufkanın üzerine sürün. 
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Dilimleyin ve kiraz domatesle süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek