Keçi Peynirli Ve Ayvalı Kalem Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Aydan Üstkanat’tan yılbaşı akşamınız için pratik ve lezzetli kalem börek... Keçi peynirli ve ayvalı kalem börek bu sayıda benim yıldızlı tarifim, 10 tam puanı hak etti. Acayip güzel bir lezzet oldu, kesinlikle deneyin. Müptelası olacaksınız. Malzemeler hazırsa, yılbaşı sofralarına özel keçi peynirli ve ayvalı kalem börek tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak Selanik usulü ıspanaklı börek ve hazır yufkadan börek tarifine de göz atın.

Keçi Peynirli Ve Ayvalı Kalem Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için:

Kızartmak için:

Keçi Peynirli Ve Ayvalı Kalem Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yufkaları üçgen olacak şekilde ikiye kesin.
  2. Her bir yufkanın ortasına ince bir çizgi olacak şekilde peynir ile çok az ayva püresi koyun.
  3. Yufkanın bir ucunu diğer ucunun üzerine kapatın ve üzerine su fıslattıktan sonra incecik rulo yapın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın.
  4. Kalem börekleri kızgın yağda kızartın.
  5. Adaçayı yapraklarını da aynı şekilde kızarttıktan sonra servis tabağına alın ve acı tatlı sos ile birlikte servis edin.

Tarif Kategorileri

Yılbaşı Yemekleri Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Peynirli Tarifler Farklı Hamur İşi Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek