Kavurmalı Tepsi Böreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kavurmalı Tepsi Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Arası için

Servis için

Kavurmalı Tepsi Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için; un, tuz ve suyu geniş bir kaba alıp karıştırın. Hamur kıvam alıncaya kadar yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 1 saat dinlendirin.
  2. İç harcı için küp doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurma, tuz ve karabiberi ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ince kıyılmış maydanozu ilave edin.
  3. Dinlenen hamuru unladığınız tezgaha alın. Elinizle geniş bir silindir elde edecek şekilde yoğurun. Silindiri 8 eşit bezeye ayırın.
  4. Her bezeyi bir merdane yardımıyla 15-20 cm büyüklüğünde açın. İlk dört hamuru, aralarına eritilmiş tereyağı sürerek hafif yağladığınız bir fırın tepsisine üst üste dizin.
  5. Üzerine kavurmalı harcı yayıp rendelenmiş taze kaşar peyniri serpin. Kalan hamurları da yine aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste tepsiye dizin.
  6. Böreği kısık ateşte tepsiyi çevirerek pişirin. Bir kapak yardımıyla böreği ters çevirin ve diğer tarafını da pişirin. Yanında yoğurtla sıcak ya da ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Gün sohbetlerinde sunabileceğiniz ıspanaklı tepsi böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek