Karalahanalı Tava Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karalahanalı Tava Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Karalahanalı Tava Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, soda, yoğurt, yumurta, zeytinyağı, tuz ve karabiberi geniş bir kasede çırpın. İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
  2. İri doğradığınız karalahanayı ilave edip karalahana yumuşayana kadar soteleyin. Rendelenmiş peynirler ve muskatı ilave edip ocaktan alın.
  3. Döküm bir tavada bir yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Tavanın tabanına yanlarından sarkacak şekilde bir kat yufka serin.
  4. Sodalı karışımdan bir fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürün. Kalan yufkalardan bir tanesini ortadan ikiye kesip kenarlardan sarkmayacak şekilde tavaya alın.
  5. Üzerine tekrar sodalı karışımdan sürün. Karalahanalı harcın tamamını yufkaların üzerine yayıp üzerini kalan yarım yufka ile kapatın ve tekrar sodalı harçtan sürün.
  6. Kalan yufkayı da üzerine kapatın ve kalan sodalı harcı sürün. Böreğin her iki tarafını da kızartın. Taze kekik ile süsleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

    Misafir ağırlarken sunabileceğiniz klasik tava böreği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek