Ispanaklı Ricotta Peynirli Ponçik Börek
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mevsiminde Yemek Ekim yarışmasından akıl çelen bu şahane börek tarifi Şenay Özbilgin’dan geliyor. İç harcı ıspanak, ricotta peyniri ve muskat ile doldurulan börekleri, önce yumurtaya, sonra susama batırarak kızartabilirsiniz.  

Ispanaklı Ricotta Peynirli Ponçik Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Kızartmak için

Ispanaklı Ricotta Peynirli Ponçik Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ispanağı blanşe tekniği ile haşlayıp suyunu kağıt havlu ile alın ve tahta bıçak ile gelişigüzel kıyın.
  2. Ricotta peyniri ve baharatlar ilave ederek karıştırın ve fındıktan büyük, cevizden küçük toplar olacak şekilde elinizde yuvarlayın.
  3. Hamur malzemelerini bir karıştırma kabına alarak yoğurduktan sonra üzerini örterek oda sıcaklığında dinlendirin. 
  4. Hamuru dörde bölüp her birini merdane ile açın ve kalıp ile kesin. Merdane ile tekrar inceltin ve ıspanak toplarını tam ortasına koyup şeker paketi kıvırır gibi ucunu uzatarak kıvırın. 
  5. 1 yumurtayı bir kasede çırpın. Hamurların yuvarlak tabanını önce yumurtaya ardından susama batırarak kızgın yağda kızartın. Sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Ispanaklı Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek